Pages

Thursday, 29 December 2011

Saturday, 17 December 2011

The BEST Gifts


Hadiah terbaik untuk seorang sahabat ialah DOA

~sama2lah kita saling mendoakan antara satu sama lain . Sesungguhnya doa seorang muslim terhadap saudaranya itu akan diaminkan oleh para malaikat . 

Hadiah terbaik untuk seorang musuh ialah KEMAAFAN

~forgive and forget for all our mistakes ....

Hadiah terbaik untuk seorang guru ialah KEJAYAAN

~kita sama2 buktikan 22hb ni and next couple year !

Hadiah terbaik untuk seorang murid ialah TELADAN

~jom jadi mukmin super ! [here]

Hadiah terbaik untuk sebuah kehidupan ialah KASIH SAYANG

~al-hubb lillahi ta'ala . Mahammah Lillah . Ukhuwah fillah . insyaAllah !

Hadiah terbaik untuk sebuah kematian ialah 'AL-FATIHAH'

~kenangku dalam doa kalian -_-

Hadiah terbaik untuk ibu bapa ialah KEBAKTIAN

~ berbaktilah kepada kedua-dua ibu bapamu kerana sesungguhnya jasa dan pngorbanan mereka tidak mungkin terbalas .

Hadiah terbaik untuk diri sendiri ialah KEJUJURAN

~ be honest to yourself . Mungkin agak mudah untuk kita menipu orang lain tetapi kita tidak boleh menipu diri kita sendiri .

Hadiah terbaik untuk Rasulullah ialah SELAWAT

~ jom kita berselawat ! Allahumma solli 'ala sayyidina Muhammad !

Hadiah terbaik untuk Allah S.W.T. ialah KETAQWAAN

~ Iman dan taqwa itu tidak dapat diwarisi sebaliknya harus dicari dan di'save'kan dalam diri sendiri.


Monday, 5 December 2011

The Most Wanted !



Rapuh~Opick

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


*terkadang, lam kita menghadapi hidup ni,,, kita rapuh...kita x mampu bertahan*
saat tu kita betul2,,perlukan Allah,,,utk membuka hati kita balik,,,
...^_^...


tunjuk kami jalan terbaik Ya Allah...

 Never take some one for granted, hold every person close to your Heart because you might wake up one day and realize that you have lost a diamond while you were too busy collecting stones.



di manakah tahap cinta sesama kita....hu3.....moga ia berda d thp yg trtinggi.....walau x brsua...wlau x brjbt...wlau x brttp.......dirimu slalu d hti.....even nnti x sebumbung...nmun ttp sejiwa........syg kamo0........



moga ini yang terjadi antara kita.....jangan dlupa sesama kita..........hnya krna Sang Pencipta....

amin.......


Saturday, 3 December 2011

Praise to Allah !

Salamun 'alaikum sahabat !

First skali , diri ini tersangatlah rindu kengkawan sume !
Mek Long . Ummi . Anisah . Ain . Lami . Dibah . Ijah . Tiah . Alia .
 Ika . Yanie . Aliah . Nina . Amirah . Aisyah . Fatin . Kirah . 



Tengah wah nape ow ? hee ~  *peace!*
Congratulation to three of us yang telah berjaya menamatkan hafazan 30 juzuk sepanjang cuti skola ni di rumah Ustazah Zaida . Terima kasih Ustazah ! We LOVE you !!!
Alhamdulillah .
Kepada kengkawan sume , n terutama buat diri sendiri yang ti=ukang bagi nasihat nih .
Rajin2 lah mengulang ye !
Hok x dang kena tebuk lagi taun ni tuh bersiap sedia lah untuk taun depan ye !
Tapi bukannya bermaksud rajin2 ngulang untuk persediaan kena tebuk , tu sebagai pendorong sampingan je neh !

Hayatuna kullu hal lillah !

Thursday, 1 December 2011

Kesepiaan / Lu fikirlah sendiri

Aku berjalan perlahan-lahan menuju ke sekolah ...
Sekolah yang dulu ku diami ..
Sekarang hanya berada di dalam hati ..
Rakan-rakanku yang lain bersuka-ria ...
Bersuka-ria tanpaku disisi ..
Masihkah mereka ingatkan aku yang sudah tiada di sini ..
Aku melihat telatah mereka ..
Ku mengangis .. Ku tertawa ...
Manakah yang patut ku rasa ..
Kesedihan ...
Berada di tempat baru ..
Suasana baru ..
Kawan-kawan baru ...
SEMUANYA BERBEZALAH ..
KAU TAK PAHAM2 LAGI KE !!!
hu3....
Kenapa semuanya berakhir disini ...
Tiada lagi peneman di sisiku ..
Tiada lagi rakan yang betul2 memahamiku ...
Ku rasa keseorangan walaupun ramai rakan2 baru ...
................
............
.......
......
....
.
.
.
Ingat daku dalam doa mu ...
mungkin kamu tertanya-tanya mengapa ku berhenti di sini ...
Tapi fikirlah sendiri bagaimana hidup seseorang selepas kehilangan orang yang tersayang ...